Liviu Dragnea: „egyelőre” nem téma az államfő felfüggesztése

Egyelőre nem téma a párton belül az államfő felfüggesztése, jelentette ki hétfőn Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke, hozzátéve: elfogadhatatlannak tartja, ha valaki a törvény vagy az alkotmány fölé helyezi magát.

A politikus annak a lehetőségét kommentálta, hogy Klaus Johannis az alkotmánybíróság múlt heti döntése ellenére sem meneszti a korrupcióellenes főügyészt.

„Abban a pillanatban, amikor megjelenik a Hivatalos Közlönyben az alkotmánybírósági döntés, amely az indoklást is magában foglalja, meglátjuk, mit lép az államfő, és annak alapján cselekszünk majd. Annyit a legnagyobb komolysággal elmondhatok: nem fogunk beleegyezni, hogy valaki - bárki is legyen az - a törvény vagy az alkotmány fölé helyezze magát” - jelentette ki a parlamentben Dragnea.

A PSD elnöke szerint maga a demokrácia eszméje „zavarja” azokat, akik szerint nem kell tiszteletben tartani egy alkotmánybírósági döntést. Azt is elmondta: nem látja okát annak, hogy visszautasítson egy meghívást, ha az államfő tanácskozásra hívná össze a pártokat az alkotmánybírósági döntéssel kapcsolatban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?