Dragnea: a PSD-ben senki nem ijedt meg a kormányfő elleni feljelentéstől

A Szociáldemokrata Pártban (PSD) senki nem ijedt meg a büntetőjogi feljelentéstől, amelyet Ludovic Orban liberális pártelnök tett Viorica Dăncilă miniszterelnök ellen - hangoztatta pénteken Liviu Dragnea.

"Mi nem ma szálltunk le Romániába, hogy azt higgyük, valamiféle mennyország van itt, ahol minden szép és jó. Nem! Régóta itt élünk, és éppen a földalatti állam, a Johannist kiszolgáló intézmények indította ostrom tanúi lehetünk, tehát nagy újdonságok nincsenek" - fogalmazott a pártelnök, hozzátéve, hogy a "PSD nem egy kicsi, félénk párt".

Liviu Dragnea ismét hangot adott ama véleményének, miszerint az Orban által tett feljelentést a Cotroceni-palotában "találták ki és szövegezték meg". Szerint amint nyilvánosságra kerül a feljelentés tartalma, mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy az államfő - a demokratikus választások eredményeit teljesen figyelmen kívül hagyva - a kormányzati hatalom "brutális" átvételét tervezi, nyomást gyakorol Viorica Dăncilă miniszterelnökre és zsarolja őt.

„Nem ülünk karba tett kézzel”

Liviu Dragnea emlékeztetett arra, hogy Klaus Iohannis egy asztalhoz ült egy olyan állam képviselőjével, amelyet Románia nem ismert el: Koszovóval. Szerinte csaknem lehetetlen azt remélni, hogy lehetséges még az intézményes kapcsolat az államfővel.

Arra az újságírói kérdésre, hogy indokoltnak látja-e az államfő felfüggesztését, a PSD elnöke azt felelte: még akkor is, ha ezt Johannis nem így látja, az államfőnél is fontosabb Románia stabilitása. „De ez nem jelenti azt, hogy egyszerűen csak karba tett kezekkel fogunk ülni” - tette hozzá Dragnea.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?