FRISSÍTVE - A DNA három év börtönbüntetés kiszabását kérte Tăriceanura

A korrupcióellenes ügyészség (DNA) ügyészei három év börtönbüntetés kiszabását kérték kedden a legfelsőbb bíróságon Călin Popescu-Tăriceanura abban az ügyben, amelyben hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják a szenátus elnökét. FRISSÍTÉS: A politikus elutasítja a vádakat, ártatlannak vallotta magát.

Az ügy zárótárgyalását kedden tartották a legfelsőbb bíróságon, amikor az ügyész fenntartotta a vádat, az ügyvéd pedig megtartotta záróbeszédét. Alapfokú ítéletet május 22-én hirdetnek.

A keddi tárgyaláson a DNA ügyésze azt mondta, hogy a szenátus elnöke a tárgyalás egész ideje alatt „teljes arroganciáról tett tanúbizonyságot”, eltekintett a vádhatóság alapos indoklásától, és „magas fokú végzettségéhez méltatlan módon”, mindenféle „gyerekes” érvekkel próbálta saját verzióját bizonyítani. „Minden kétséget kizáróan bizonyítottnak tartjuk a tettek elkövetését, ezért három év letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérjük a vádlottra” - hangoztatta az ügyész.

Az ügyvéd azt kérte a bíróságtól, hogy tekintsenek el a 2008-2014 között „alaptalanul” készített nemzetbiztonsági lehallgatások jegyzőkönyveitől. A védelem szerint a DNA-nak nincsenek bizonyítékai.

Călin Popescu-Tăriceanut hamis tanúzással és bűnpártolással vádolják egy snagovi erdőterület és egy băneasai farm tulajdonjogának visszaállításával kapcsolatos ügyben.

FRISSÍTÉS:  "Súlyos ellentmondásokon és ködösítésen alapulnak" az DNA vádjai, nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu a tárgyaláson tartótt záróbeszédében. "Minden nyilatkozatom őszinte és jóhiszemű volt. Ártatlannak vallom magam, és nem szerettem volna megnehezíteni a nyomozást vagy a vádlottak felelősségre vonását. Súlyos ellentmondásokon és ködösítésen alapulnak a vádak. (...) Részletesen elmagyaráztam a Dan Andronickal való kapcsolatomat és időtartamát, Tal Silbersteint illetően is. Ez egy szándékos per, teljesen mást akarnak, mint az igazság felfedését. (...) Túl sok feltételezés és hímzés van, amelyekből egyeseket nem találunk meg a vádiratban" - nyilatkozta Tăriceanu. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?