Szakminiszter: Románia megfelelően készül az EU-elnökségre

Románia jól halad a felkészülésben, hogy átvegye az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét - jelentette ki kedden Piteşti-en Victor Negrescu európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

„Mi azt mondjuk (...), hogy Románia jól halad a felkészülésben, hogy átvegye az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét. (...) Ez nagyon sok szervezési feladatot ró ránk, de ugyanakkor sok lehetőséget is teremt” – nyilatkozta a miniszter a piteşti-i egyetem tanárai és diákjai előtt.

Negrescu szerint az országnak egy új szakértői testületre van szüksége, mert azok, akik Románia uniós felvételét segítették, már nem dolgoznak a romániai közszférában. „Vagy nyugdíjasok, vagy az európai intézményekben vállaltak munkát. Tulajdonképpen egy új testületet kell létrehoznunk, ezért arra lehet számítani a közeljövőben, hogy számos ilyen jellegű versenyvizsgát írunk ki” – közölte a miniszter.

Victor Negrescu részt vett kedden a piteşti-i egyetem által szervezett, a 2019-ben esedékes uniós elnökséggel kapcsolatos konferencián.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?