Új ügyvezető elnököt és pártfőtitkárt választ a PSD

Új ügyvezető elnököt és pártfőtitkárt választ a Szociáldemokrata Párt (PSD) a március 10-én, szombaton tartandó kongresszuson - közölte Liviu Dragnea az alakulat országos végrehajtó bizottságának (CExN) hétfői ülését követően. A pártelnök nem fog bizalmi szavazást kérni a kongresszuson.

Dragnea kifejtette, módosítani fogják a párt alapszabályát, hogy ezután a pártfőtitkár személyéről is a kongresszus döntsön, szavazással. Így szombaton új ügyvezető elnököt, új pártfőtitkárt és új alelnököket is választ a kongresszus. Arra a javaslatra is rábólintott a vezetőtestület, miszerint az ország mindegyik régiójából válasszanak két-két alelnököt, egy nőt és egy férfit, akik tagjai lesznek a párt országos politikai bizottságának. Egy másik módosítás értelmében ezután a területi szervezetek elnökei is jelöltethetik magukat valamilyen tisztségre az országos politikai bizottságban - magyarázta Dragnea.Hozzátette: pénteken ismét összeül a CExN, hogy más alapszabály-módosító kezdeményezésekről is tárgyaljon. 

Dragnea szerint a vezetőtestület tagjainak többsége támogatta a tisztújításra vonatkozó javaslatot, mindössze „hárman vagy öten” tartózkodtak.

A pártelnök ugyanakkor azt is közölte, hogy „valószínűleg” nem fog bizalmi szavazást kérni a kongresszuson. Azt mondta, kollégái szerint nincs szükség erre, ráadásul a területi szervezetek is kivétel nélkül olyan határozatokat fogadtak el, amelyekben a támogatásukról biztosították.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?