Dragnea: a kongresszus fő célja egy hosszútávú fejlesztési terv elfogadása

A kongresszus fő célja egy olyan dokumentum elfogadása, amely hosszútávú fejlesztési tervet tartalmaz Románia számára - nyilatkozta Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke hétfőn. 

"Tegnap és ma beszélgettünk a kollégáimmal. Már a végrehajtó bizottság ülésén mondtam, amelyen kértem, hogy szervezzük meg a kongresszust, hogy ennek fő célja olyan dokumentum elfogadása lenne, amely tartalmaz egy hosszútávú fejlesztési tervet Románia számára. Ha találunk egy módot, hogy másképpen alakítsuk a politikai bizottság felépítését, akkor szorgalmazni fogom, hogy tartsunk választásokat" - nyilatkozta Dragnea a parlamentben. 

A pártelnök hozzátette, hogy "kiegyensúlyozottan" szeretné elosztani a PSD vezetői funkcióit országos szinten. 

"16 alelnök lenne, és a nők és férfiak megoszlását is rendezhetnénk - nyolc férfi alelnök és nyolc alelnöknő lenne. Az országnak kiegyensúlyozottságra van szüksége, a nők támogatása nem egy szeszély" - magyarázta a PSD elnöke, aki rámutatott, vezetői mandátumát nem kell meghosszabbítaniuk, ugyanis az még hatályban van. 

Dragnea kifejtette, fontosnak tartja, hogy növekedjen a nők politikai szerepvállalásának aránya 'a párton belül, és nem csak'. 

Kapcsolódók

Kimaradt?