A CSM ügyészi osztálya szerint nyomásgyakorlás történik a DNA-ügyben

Elhatárolódik a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) ügyészi osztálya az Országos Korrupcióellenes Ügyészséggel (DNA) kapcsolatos, a nyilvánosságban megjelent kijelentésektől.

A bírói tanács ügyészi osztálya közleményt juttatott el szerdán az Agerpres hírügynökséghez, amelyben leszögezik, hogy a DNA tevékenységével kapcsolatban február 11-én napvilágot látott információk valóságtartalmának megvizsgálására az Igazságszolgáltatási Felügyelet, valamint a legfőbb ügyészség az illetékes hatóság.

„Ennek ismeretében elhatárolódunk azoktól a nyilvános állásfoglalásoktól, amelyek a folyó vizsgálatok lezárása előtt fogalmaznak meg következtetéseket. Ezek az állásfoglalások valóságos nyomásgyakorlást jelentenek az ellenőrzések végrehajtására felhatalmazott hatóságokra, amelyek egyedül illetékesek abban, hogy törvényesen leellenőrizzék a tényeket és jól megindokolt következtetéseket fogalmazzanak meg” – olvasható a CSM ügyészi osztályának közleményében.

Az említett dokumentum hozzáteszi, hogy a CSM ügyészei várják a nyilvánosság előtt megjelent információk törvényes és gyors tisztázását.

Kapcsolódók

Kimaradt?