Véget érhet a liberálisok okozta patthelyzet a Bihar Megyei Tanácsnál

A Szociáldemokrata Pártnak adott igazat a bíróság, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) megyei tanácsosainak érvényesíteniük kell Adrian Szatmari mandátumát – számolt be pénteki Facebook-bejegyzésében Ioan Mang, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, a PSD Bihar megyei elnöke.

Mint arról, a Maszol többször is beszámolt, Ana-Maria Tiron PSD-ből való kizárása, 2017 szeptembere óta a liberális tanácsosok módszeresen megakadályozták a listán következő Adrian Szatmari mandátumának érvényesítését, ily módon fenntartva a PNL és a megyét vezető RMDSZ–PSD–ALDE koalíció közötti 17-17-es mandátumarányt.

A halogatásból per lett, amelyben alapfokon pénteken döntött a Nagyváradi Ítélőtábla. Az ítélet szerint a liberális önkormányzati képviselőknek kötelező megszavazni Szatmari mandátumának érvényesítését. Emellett ki kell fizetniük a PSD-s tanácsosnak a számára 2017. szeptember 27-e és a mandátum tényleges érvényesítése közötti időszakra járó megyei önkormányzati képviselői javadalmazást is. A döntés ellen 15 napon át lehet fellebbezni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?