Ebben a témában Dragnea egyetért Johannisszal

Egyetért Klaus Johannis államfővel abban, hogy az igazságügyi törvények kérdését országon belül kell megoldani - jelentette ki a Szociáldemokrata Párt elnöke, Liviu Dragnea. 

„Nagyon értékeltem az államfő szavait. Ugyanígy látom én is a kérdést. Az igazságügyi törvények összhangba fognak kerülni az Alkotmánybíróság döntéseivel. (...) Én is úgy vélem, hogy ez a kérdés Romániát illeti és jó lesz, ha itt oldjuk meg” –- mondta a parlament épületében nyilatkozó Liviu Dragnea. 

A PSD elnöke ezzel a Brüsszelben tartózkodó Klaus Johannis államfő kijelentésére reagált. Johannis szerdán azt nyilatkozta Brüsszelben, hogy nagy gond van az igazságügyi törvényekkel és a büntető törvénykönyvekkel, de a megoldás országon belül van. „Nagy problémánk van az igazságügyi törvényekkel és a büntető törvénykönyvekkel Romániában, és ezt Romániában kell megoldanunk. Hiába várunk arra, hogy megoldással jöjjön valaki külföldről. A megoldás nálunk van” – mondta Johannis a Jean-Claude Juncker európai bizottsági elnökkel és Corina Creţu európai biztossal közösen tartott brüsszeli sajtókonferencián.  Johannis azt mondta: a kérdéses jogszabályok ügyében középúton tartanak, ugyanis már a második törvényt küldte vissza az Alkotmánybíróság a szükséges javítások beiktatása végett. 

„Ez a folyamat eltart még egy darabig, én természetesen arra számítok, hogy a végeredményként olyan törvények szülessenek, amelyek szem előtt tartják az Alkotmánybíróság döntéseit és az egész törvényi keretet jobbá teszik, ugyanakkor viszont megőrzik, garantálják és megerősítik az igazságszolgáltatás függetlenségét és megkönnyítik a bíráskodás folyamatát Romániában” – mondta az elnök.

Kapcsolódók

Kimaradt?