Átszervezték a kormányt: kettévált az egyik minisztérium

A Regionális Fejlesztési, Közigazgatási és Európai Alapokért felelős Minisztérium átszervezéséről döntött szerdán a kormány.

A sürgősségi rendelet értelmében az említett szaktárcából két minisztérium jön létre: a Regionális Fejlesztési és Közigazgatási Minisztérium, valamint az Európai Alapok Minisztériuma. A kormány közleménye szerint az új minisztérium felel majd a 2014-2020-as ciklus uniós projektjeinek gyakorlatba ültetéséért. 

Szintén a szerdai ülésen döntött a kormány arról, hogy a korábbi Közmeghallgatási és Társadalmi Párbeszédért felelős tárca struktúráit és tevékenységét a kormányfőtitkárság veszi át. Kivételt képeznek a társadalmi párbeszéddel kapcslatos tennivalók, amelyeket ezentúl a Munka és Társadalmi Igazságosság Minisztériuma lát el.

A Duna-Delta Rezervátum Igazgatósága a kormányfőtitkárság hatásköre alól a Környezetvédelmi Minisztérium hatáskörébe kerül át. Az Országos Előrejelzési Bizottság a pénzügyminisztériumtól a kormányfőtitkársághoz, míg a Románia Digitális Ütemtervének Igazgatósága a kormány közvetlen alárendeltségéből a távközlési tárcához kerül át - döntött szerdán a kormány.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?