Tăriceanu: „bármikor készen állok az RMDSZ-szel tárgyalni”

A parlamenti többség minden képviselőjének szavazatára számítanak hétfőn a kormány beiktatásakor – jelentette ki Călin Popescu-Tăriceanu, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnöke, aki hozzátette: bármikor készen áll tárgyalni az RMDSZ-szel.

A kisebbik kormánypárt elnökét Kelemen Hunor arra vonatkozó kijelentéséről is kérdezték, miszerint úgy tudja, a „kormányprogram olyan, mintha két sör között írták volna meg”. Tăriceanu azt mondta, hogy néha ő is szokott „kicsit erősebben fogalmazni, mert az tetszik a sajtónak, és akkor szó szerint lehozzák”.

„Én személyesen nem találkoztam velük, nem tudom, hogy fognak szavazni. Úgy értettem, hogy hétfőn hoznak döntést ez ügyben” – nyilatkozta Călin Popescu-Tăriceanu.

Azzal kapcsolatban, hogy a Dăncilă-kabinet támogatásáért cserében elfogadnák-e az RMDSZ egyik-másik javaslatát, Călin Popescu-Tăriceanu azt mondta, hogy „egy ilyen tárgyalást nem lehet egyik napról a másikra megtartani”. „A magam részéről bármikor készen állok az RMDSZ-szel tárgyalni, ezt tudják ők is. Bármilyen javaslatuk van, én nyitott vagyok” – szögezte le a politikus. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?