Részt vehetnek a kormányban azok is, akik ellen büntetőjogi eljárás folyik

Részt vehetnek a kormányban azok a PSD-tagok is, akik ellen büntetőjogi eljárás folyik, jelentette ki hétfőn, a Szociáldemokrata Párt országos végrehajtó bizottságának ülése után Liviu Dragnea pártelnök.

Arra az újságírói kérdésre, hogy részt vehetnek-e a leendő kormányban azok a PSD-tagok, akik ellen büntetőjogi eljárás folyik, Dragnea azt felelte: „Igen.”
„Úgy döntöttünk, hogy mi alakítjuk meg a kormányt, és nem más intézmények. (...) Úgy döntöttünk, hogy tekintetbe vesszük a románok múlt év decemberében adott szavazatait és mi hozzuk létre a kormányt” - hangzott Dragnea válasza.

Fifor: vétkes az, akinek jogerős bírói ítélet született a bűnösségéről

Olyan országban élünk, amelyben érvényben van az ártatlanság vélelme - jelentette ki Mihai Fifor ügyvivő miniszterelnök arra a kérdésre reagálva: helyénvalónak tartja-e, hogy a leendő kormánynak olyan tagjai is lehessenek, akik ellen büntetőjogi eljárás folyik. 

A Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottságának hétfői ülését követően Fifor kifejtette: egy ember akkor tekinthető vétkesnek, ha jogerős bírói ítélet született bűnösségéről. A párt elnöke, Liviu Dragnea ugyanis szintén az ülést követően újságírói kérdésre válaszolva jelentette ki, hogy a leendő kormányban azok a PSD-tagok is részt vehetnek, akik ellen büntetőjogi eljárás folyik.

Mihai Fifor ügyvivő kormányfő azt is elmondta az ülést követően: kielemezték a kormányprogram megvalósítását a 2017-es évre vonatkozóan, és arra a következtetésre jutottak, hogy sikerült elérni a kitűzött célokat. A programot kiegészítő javaslatokat Viorica Dăncilă kijelölt kormányfő összesíti, majd a kormányprogram aktualizált és javított változatát terjesztik a parlament elé, tette hozzá Fifor. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?