Túl hosszúra nyúlik a motoros rendőr halálának ügyében indított nyomozás

Keresettel fordult a legfelsőbb bírósághoz Bogdan Gigină rendőr családja, amely kifogásolja, hogy túl hosszúra nyúlik az ügyben indított nyomozás

A szolgálatteljesítés közben, balesetben elhunyt rendőr hozzátartozói keresetükben gyakorlatilag azt kérik a bíráktól, sürgessék meg az ügyben folytatott vizsgálatot, amelyet az Országos Korrupcióellenes Ügyészség végez. 

A per első tárgyalását február 1-jére tűzték ki.

A család ügyvédje pénteken azt mondta, két év és három hónap telt el a rendőr életét követelő baleset óta, és a szülők úgy vélik, ez észszerű időtartam a vizsgálat lefolytatására. A keresetben azt kérik, hogy a bíróság szabjon meg egy legfeljebb három hónapos határidőt a nyomozás lezárására.

2016. december 6-án a DNA gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolta meg Gabriel Oprea volt miniszterelnök-helyettest, belügyminisztert Bogdan Gigină rendőr halálának ügyében. Ugyancsak gondatlanságból elkövetett emberölés miatt zajlik a nyomozás a baleset helyszínén munkálatokat végző cég vezetője, Petre Mazilu, valamint a munkacsoport vezetője, Adrian Corcodel ellen. 

A DNA szerint 2015. október 20-án este Bogdan-Cosmin Gigină rendőr közúti balesetben végzetes koponya- és agysérüléseket szenvedett. A baleset pillanatában az áldozat Gabriel Oprea akkori belügyminiszter gépkocsiját felvezető motoros rendőrként teljesített szolgálatot, miközben Oprea Cotroceni negyedbeli lakására tartott.

A baleset pillanatában Gigină 84 km/h sebességgel közlekedett, a sötétség és eső miatt rossz látási körülmények között, így nem vette észre az úttesten ideiglenesen, a General MPM Impex Kft. által elhelyezett akadályokat. 

A vádhatóság szerint Gabriel Oprea volt az, aki hivatali tekintélyével rábírta a rendőrt, hogy nagyon gyorsan hajtson, ami halálos balesetéhez vezetett. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?