Instabilitás a PSD-ben: hétfőn ülésezik a vezetőség

Hétfőn ül össze a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága, nyilatkozták szombaton az Agerpres hírügynökségnek a párthoz közel álló források.

Az idézett forrás szerint a végrehajtó bizottság tagjai valószínűleg hétfőn 14 órakor fognak összeülni Bukarestben.A hétvégén több szociáldemokrata vezető is kérte az országos végrehajtó bizottság sürgősségi összehívását, hogy megoldják a politikai válságot.

„Aggodalommal figyelem, hogy mi történik néhány napja a politikai életben. Nem lehetek közömbös, még akkor sem ha elsősorban a főváros problémáival vagyok elfoglalva. Megfigyeltem, hogy a központi és a helyi közigazgatás hajtóerői lelassultak...ez a politikai válságra adott reakció. Mi, akik még felelősek vagyunk azért, hogy mi történik Romániában, sürgősen cselekednünk kell, hogy egy európai színvonalú, civilizált politikai légkört állítsunk vissza. (...) Ezért úgy gondolom, hogy sürgősen találkoznunk kellene a végrehajtó bizottságban, hogy megoldjuk a politikai válságot. Aztán sürgősen lássunk neki ismét a munkának. Bármilyen megoldás is születik a bizottságban, hasznosabb lesz, mint a jelenlegi instabilitás” - írta Firea a Facebook-bejegyzésében.

Rovana Plumb szerint az utóbbi időszakban tapasztalt instabilitásának nem szabad folytatódnia.

„Nem folytatódhat az utóbbi időszakban tapasztalt instabilitás! Minden egyes nap, amely így telik el, árt a románoknak. Ezért úgy gondolom, hogy mihamarabb össze kellene hívni a párt végrehajtó bizottságát, hogy megoldjuk a helyzetet, és egy nyugodt, kiszámítható állapothoz térhessünk vissza” - írta Plumb a Facebook-bejegyzésében.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) tevékenységét ellenőrző bizottság elnöke, Claudiu Manda szintén a végrehajtó bizottság sürgősségi összehívását kérte, mert szerinte a románok kiszámíthatóságot és stabilitást várnak el tőlük, valamint a kormányprogram teljesítését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?