Cikkelyenként megszavazták a 2018-as költségvetés tervezetét

 

Cikkelyenként elfogadta hétfőn a parlament plénuma a 2018-as költségvetés tervezetét.

A törvénytervezetet a költségvetési bizottságok által jóváhagyott formában szavazták meg, csak azt a módosító javaslatot utasították el, amelynek értelmében 71,5 százalékról 100 százalékra nőtt volna a jövedelemadóból a helyi önkormányzatoknak visszaosztott összeg aránya.

A költségvetési törvény tervezetével kapcsolatos végleges szavazásra a tervek szerint még ezen a héten sor kerül.

A PNL ellene szavaz

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) nem fogja megszavazni a jövő évi állami költségvetésről, illetve az állami társadalombiztosítási költségvetésről szóló törvény tervezetét, amennyiben a parlament nem fogadja el az alakulat által benyújtott főbb módosító javaslatokat - nyilatkozta hétfőn Ludovic Orban. A PNL elnöke szerint a döntést az alakulat végrehajtó bizottságának hétfői ülésén hozták meg. 

Orban kifejtette, pártja olyan módosító indítványokat fogalmazott meg, amelyek lehetővé tennék, hogy az állampolgárok is részesedjenek a gazdasági növekedésből. Javasolták többek között, hogy halasszák annak az intézkedésnek a gyakorlatba ültetését, amellyel a társadalombiztosítási járulékok terhét a munkavállalóra hárítják, továbbá indítványozták, hogy ne július 1-jétől, hanem január 1-jétől emelkedjen a nyugdíjpont értéke; módosító javaslatba foglalták azt is, hogy a törvénynek megfelelően 6%-ban állapítsák meg kötelező magánnyugdíjalapba utalt hozzájárulás mértékét, illetve hogy ne alkalmazzák a megosztott áfafizetésről szóló rendeletet - sorolta a pártelnök. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?