CSM-elnök: nincs szükség ügyészeket kivizsgáló ügyészségi részlegre

Semmi nem indokolja az igazságszolgáltatásban dolgozók által elkövetett bűncselekmények kivizsgálásával megbízott legfőbb ügyészségi részleg létrehozását - vélekedett pénteken a Legfelsőbb Bírói Tanács (CSM) elnöke.

Mariana Ghena felidézte, a CSM alaposan megindokolta, miért véleményezte negatívan az említett részleg létrehozására vonatkozó tervezetet. Kifejtette, semmi nem indokolja az igazságszolgáltatásban dolgozók által elkövetett bűncselekmények kivizsgálásával megbízott részleg létrehozását, és a tervezetet nem is támasztották alá megfelelő érvekkel annak kezdeményezői.

Mint ismert, az igazságügyi törvényekkel foglalkozó parlamenti különbizottság a bírák és ügyészek által elkövetett bűncselekményeket kivizsgáló ügyészségi részleg létesítéséről döntött csütörtökön. A testület által elfogadott tervezet értelmében az új hatóság a legfőbb ügyészség keretében jön létre, és kizárólagos hatásköre a bírák és ügyészek által elkövetett korrupciós, hivatali és az igazságszolgáltatás megvalósulása ellen irányuló bűncselekmények kivizsgálása lesz.

Kapcsolódók

Kimaradt?