banner_JDQaHo29_MASZOL2.jpg
banner_MAAswJYr_MASZOL1.jpg

Michael Schneider (EPP) Kolozsváron: Aggodalommal töltenek el az OLAF vádjai Dragneával szemben

Aggodalmának adott hangot Michael Schneider, az EU Régiók Bizottsága Európai Néppárt-frakciójának (EPP) elnöke azon vádak miatt, amelyeket Liviu Dragnea szociáldemokrata pártelnökkel kapcsolatban fogalmazott meg az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF). 

Schneider szombaton jelen volt és felszólalt a Nemzeti Liberális Párt választott elöljáróinak kolozsvári kongresszusán. Beszédében kifejtette: az Európai Néppárt a strukturális alapok hatékony felhasználását és a közigazgatási kapacitás növelését támogatja, különös tekintettel a közbeszerzésekre. "Ismételten felhívom a figyelmet az EU-s pénzek elköltésével kapcsolatos politikai felelősségre, amely a korrupcióellenes harcra is kiterjed. Aggodalommal töltenek el az Európai Csalás Elleni Hivatal vádjai a román kormánypárt elnökével szemben. Az Európai Unió minden tagállamában egy ilyen helyzet azonnal az illető politikus lemondását vonná maga után a helyzet igazságszolgáltatási tisztázásáig" - jelentette ki Kolozsváron a frakcióvezető. 

Michael Schneider nyomatékosította: minden helyi, regionális és országos tisztségben lévő politikusnak kötelessége a korrupció visszaszorítása, ellenkező esetben sérül az állampolgárok demokratikus értékekbe vetett bizalma. 

"Biztos vagyok benne, hogy az OLAF-nak nem áll szándékában akadályoztatni a beruházásokat. Ellenkezőleg: célja a közpénzek felelősségteljes felhasználásának biztosítása, olyanképpen, hogy az önök régiójába, városába fektetett minden egyes euró a lehető leghatékonyabban szolgálja az állampolgárok érdekeit" - tette hozzá az európai néppárti politikus. 

Kapcsolódók

Kimaradt?