Horváth Anna pere: senki nem tanúskodott a volt alpolgármester ellen

A vád kilenc tanúját hallgatták meg Horváth Anna volt kolozsvári alpolgármester perének keddi tárgyalásán, ám – akárcsak a korábbi tárgyaláson – egyikük sem tett terhelő vallomást az RMDSZ ügyvezető alelnöke ellen a Kolozs megyei táblabíróságon.

A Krónika beszámolója szerint a vád egyik legfontosabb tanúja, a városháza urbanisztikai osztálya építkezési engedélyeket kibocsátó részlegének vezetője, Ramona Ruşescu azt nyilatkozta: Horváth Anna soha nem sürgetett meg egyetlen ügyet sem, legfeljebb érdeklődött egy-két esetben, hogy teljes-e a dokumentáció, nem hiányzik-e valami az iratcsomóból. Hozzátette: nemcsak a volt alpolgármester, hanem a hivatal szinte valamennyi munkatársa érdeklődött nála ilyen ügyben.

A tárgyalás végén a bíróság feloldotta azt a tilalmat, amely alapján Horváth Anna nem találkozhatott Antal Annamáriával, a városháza munkatársával és Antal Gézával, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnökével, mivel kedden mindketten vallomást tettek.

A Román Hírszerző Szolgálat (SRI) vádemelés alapjául szolgáló hangfelvételét ssak januárban játsszák le. A december 7-én sorra kerülő következő tárgyaláson befejezik a tanúk kihallgatását.

Kolozsvár volt alpolgármestere ellen tavaly októberben indult bűnvádi eljárás. Azzal vádolja a DNA, hogy a Fodor Zsolt üzletembertől kapott pénzből munkatársai fesztiváljegyeket (Untold, Electric Castle, Double Rise) vásároltak azoknak az önkénteseknek, akik az RMDSZ választási kampányában tevékenykedtek. A DNA szerint az Euro GSM tulajdonosa ennek fejében egy építkezéshez szükséges dokumentáció elfogadásának felgyorsítását kérte az RMDSZ-es alpolgármestertől.

Horváth Anna közösségi oldalán korábban közölte: nem feljelentés, hanem a tavaly februárban kezdődött „teljes körű nemzetbiztonsági megfigyelése” alapján, a „lehallgatások értelmezéseinek ürügyén” indult ellene ügyészségi eljárás.

Kapcsolódók

Kimaradt?