Mezőgazdasági miniszter a medvékről: „miért ne lőjük ki őket?”

A vadállatok számát csökkenteni kellene, hiszen az embereket kell megvédeni, nyilatkozta szombaton Petre Daea mezőgazdasági miniszter az elmúlt hónapok medvetámadásaival kapcsolatosan. 

„Beszéltem a kormányban a kollégáimmal, ezeket a dolgokat hamar szabályozni fogjuk. Ne válasszunk ember és állat között! Az állatoknak a saját élőhelyeiken kell maradniuk, bizonyos létszámban, és az embereket meg kell védenünk!” - mondta Daea Ploieşti-en.A miniszter megoldást is ajánlott. „Miért ne lőjük ki őket? Elsősorban az embert kell védeni. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy ember és állat közül válasszunk, ez legyen nagyon világos! Minket az ember érdekel, őt szolgáljuk, és az érintett felekkel meg kell hoznunk a szükséges intézkedéseket” - tette hozzá a miniszter. 

Arra a kérdésre, hogy tárgyalt-e erről kérdésről a környezetvédelmi minisztériumban, a miniszter azt válaszolta, az a megoldás, hogy a döntéseket gyakorlatba kell ültetni, ugyanis a valóság teljesen nyilvánvaló. „Itt tenni kell. A valóság nyilvánvaló, nem szabad megkerülnünk ezt” - tette hozzá a miniszter.

Petre Daea szombaton Ploieşti-en részt vesz a juhhúsfogyasztás népszerűsítésére indított Válaszd a birkát! című programon.

Kapcsolódók

Kimaradt?