Az államfő szerint Romániában nem létezik okkult hatalmi rendszer

Romániában nincs sem okkult, sem föld alatti hatalmi rendszer - nyilatkozta csütörtökön Klaus Johannis államfő, hozzátéve, Călin Popescu-Tăriceanu szenátusi elnök néha azt a benyomást kelti, hogy "kissé megszállott".

"Romániában nem létezik okkult hatalmi rendszer, sem föld alatti hatalom, és határozottan állíthatom, hogy párhuzamos állam sincs" - fogalmazott az elnök a Cotroceni-palotában, amikor azt kérdezték tőle az újságírók, hogyan kommentálja a szenátusi elnök napokban tett nyilatkozatát. Johannis szerint Tăriceanu egyre furcsábban viselkedik.

"Egy ideig követtem az önök által említett, egykor miniszterelnöki tisztséget is betöltött személy nyilatkozatait. Volt, amikor érdemes volt figyelemmel kísérni, egy ideje azonban nem követem a nyilatkozatait, mert egyre furcsábban viselkedik. Olykor azt a benyomást kelti, hogy kissé megszállott. Márpedig a kissé megszállott emberek nem szolgálják a politikum javát. Érdekes módon ezek a furcsa állásfoglalásai azután kezdtek elszaporodni, hogy bűnvádi eljárás indult ellene" - mondta az elnök.

Mit mondott Tăriceanu?

Călin Popescu Tăriceanu hétfőn azt nyilatkozta, az elnöknek fel kellene szólítania az alkotmány előírásainak betartására azokat, akik nem kívánnak megjelenni az őket beidéző parlamenti bizottságok előtt.

"Amióta Klaus Iohannis elkezdte mandátumát, bebizonyította, hogy részese ennek a párhuzamos államnak. (...) Ezt sajnálatosnak tartom, mert nem létezhet egy államban két párhuzamos hatalom, egy legitim és egy illegitim" - mondta a szenátus elnöke.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?