A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki Bulgáriára

A külügyminisztérium utazási figyelmeztetést adott ki csütörtökön Bulgáriára. A külügy szerint Burgas és Kameno környékén a hatóságok szükségállapotot hirdettek a nagy mennyiségű csapadék miatt. 

A külügyminisztérium közleménye szerint egyelőre nem zártak le az európai korridorokhoz tartozó útszakaszokat, de a Burgast Szófiával összekötő Trákia autópálya több szakaszán sebességkorlátozások vannak érvényben az útra csúszott áradvány miatt. 

A meteorológiai szolgálat további kiadós csapadékra figyelmeztet Burgas, Yambol, Haskovo, Kardzhali, Dobrich, Varna, Pazardzhik, Smolyan, Targoviste, Sztara Zagora, Plovdiv, Veliko Tarnovo, Gabrovo, Sliven, Shumen és Lovech térségében. 

A bajba jutott román állampolgárok a 35929712858 és +35929733510 telefonszámokon kérhetnek koznuli segítséget. A külügyminisztérium felhívja a külföldre utazó román állampolgárok figyelmét a Călătoreşte în siguranţă applikációra, amelyen utazási tanácsokat kaphatnak, és tájékozódhatnak az érvényben lévő figyelmeztetésekről. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?