Dragnea: az önkormányzatok döntik el, mennyi pénzt különítenek el fizetésekre

A polgármesteri hivatalok autonóm módon dönthetik el, a költségvetési keretükből mennyi pénzt fordítanak fizetésekre és mennyit fejlesztésekre - jelentette ki Liviu Dragnea szerdán Nagykárolyban. A Szociáldemokrata Párt és a képviselőház elnöke ezzel arra az újságírói kérdésre válaszolt, amely azt firtatta, hogy felmérték-e az egységes bértörvény hatását. Azt is szóvá tették a sajtó munkatársai, hogy több polgármesteri hivatalnak nem maradt pénze az alkalmazottak bérének kifizetésére. 

"Erről nem hallottam. Minden polgármesteri hivatal autonóm, a helyi tanács döntései alapján, szabadon határozhat a beosztásokról, organogramról, költségvetésről. Ők döntik el, mennyi pénzt különítenek el a fizetésekre és mennyi pénzt a fejlesztésekre. Rendelkeznek ezzel az autonómiával, amit ők kértek, és helyesen kérték, mert ez európai elv. Ugyanakkor felelősek is a döntéseikért" - mondta Dragnea. 

Csíkszeredában többször is megkongatták a vészharangot, hogy nem jut pénz a fizetésekre, az intézmények fenntartására, Botoșani megyében pedig egy község polgármestere bejelentette, bezárja a hivatalt, mert kiürült a kassza. 

A képviselőház elnöke szerdán Mihai Tudose kormányfővel és Mihai Fifor védelmi miniszterrel együtt látogatott el Nagykárolyba, ahol részt vesznek a román hadsereg napja alkalmából szervezett ünnepségen. 

Kapcsolódók

Kimaradt?