Nem vallottak Horváth Anna ellen a vád tanúi a pénteki tárgyaláson

A vád tanúinak meghallgatásával folytatott pénteken Kolozsváron a Horváth Anna elleni bűnvádi per tárgyalása. Egyikük sem vallott a volt alpolgármester ellen – számolt be a Szabadság.

Mint ismert, az RMDSZ jelenlegi ügyvezető alelnökét befolyással való üzérkedéssel a korrupcióellenes ügyészség. A DNA szerint hatvan fesztiválbérletet fogadott el a júniusi önkormányzati választási kampányban tevékenykedő önkéntesei számára egy ingatlanfejlesztőtől, cserében pedig állítólag megsürgette számára a városházán az építkezési engedély kiadásához szükséges jóváhagyást. A DNA Fodor Zsolt kolozsvári üzletember ellen is vádat emelt az ügyben, őt befolyás vásárlásával és pénzmosással gyanúsítják.

Pénteken a bűnvádi per második tárgyalását tartották a Kolozs megyei táblabíróságon. A vád egyik tanúja, Ligia Subţurică, Kolozsvár volt főépítésze elmondta: a városháza belső működési szabályzata értelmében nem volt Horváth Anna alárendeltje, így a politikus nem volt, hogy közbejárjon nála.

„Lévén, hogy a régi általános városrendezési szabályzat bizonyos előírásai sürgőssé tették bizonyos ügyek intézését, tavaly tavasszal, kora nyáron, nagyon sokan fordultak hozzám: a város polgárai, befektetők, tervezők, városi építészek stb. Nem emlékszem, hogy egy bizonyos ügyben Horváth Anna egyáltalán hozzám fordult volna. Nyomást amúgy sem gyakorolhatott rám, mert nem voltam az alárendeltje. Őrület volt az az időszak, éjjel is bent voltam az irodában” – mondta a műszaki szakember.

Ugyanezt vallotta Mirela Mărincean is, a városháza közlekedésbiztonsági osztályának a vezetője, aki egyébként nem is értette, őt miért hallgatják ki. Ugyanakkor a tárgyaláson két üzletember is azt vallotta: anyagilag 5-5 ezer lejjel segítette ugyan Horváth Anna választási kampányát, ám a politikus semmit sem kért cserébe, és ők sem fordultak hozzá ügyes-bajos dolgaik elintézésére.

A bűnvádi per további tanúk meghallgatásával folytatódik november 14-én.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?