Tudose: a helyzet hasonló ahhoz, ami a Grindeanu-kabinet idején történt

A kormányban kialakult helyzet „talán egy kicsit” hasonlít a Grindeanu-kabinethez - közölte hétfő este a Realitatea televíziónak adott interjúban Mihai Tudose miniszterelnök, leszögezve ugyanakkor, hogy őt több pártbéli kollégája is megkérte: ne mondjon le a kormány vezetéséről.

„Délután és az este folyamán kollégák, területi szervezeti elnökök töltötték meg az irodámat, akik azért látogattak meg, hogy maradásra bírjanak” - jelentette ki Tudose, aki szerint a helyzet hasonló ahhoz, ami a Grindeanu-kabinet idején történt, csakhogy „fordítva”. „Akkor sokan azt kérték tőle, hogy távozzon. Tőlem azt kérik, hogy ne menjek el, nehogy távozzak” - mondta Tudose.

Arra a kérdésre, hogy mi történt a Szociáldemokrata Párt elnökével való kapcsolatában, Tudose úgy felelt: „elcsúsztak a dolgok, holnap (kedden - sz.m.) megpróbálunk megoldást találni. Ha nem találunk megoldást, meg kell hozni bizonyos lépéseket”.

A kormányfő arra a kérdésre, hogy távozásra fogja-e felkérni a korrupcióval gyanúsított minisztereket, Sevil Shhaideh-et, Rovana Plumb ot és Viorel Ililét, azt válaszolta: „Jól értette. (...) És még két kollégát meg fogok kérni, hogy hagyja el a kormányt, teljesítmény hiánya miatt.”

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?