Nem engedélyezi a jogi bizottság a Viorel Ilie miniszter elleni bűnvádi eljárást

Negatívan véleményezte kedden a szenátus igazságügyi bizottsága a Viorel Ilie parlamenttel való kapcsolattartásért felelős miniszter elleni bűnvádi kivizsgálás elindításának engedélyezésére vonatkozó kérelmet.

Robert Cazanciuc, a felsőház jogi bizottságának elnöke közölte, hogy a felsorakoztatott bizonyítékok, valamint a miniszter meghallgatása után a testület úgy döntött: nem fogja javasolni a szenátusnak, hogy jóváhagyja a legfőbb ügyészség kérését a Viorel Ilie elleni bűnvádi eljárás engedélyezésére. A jogi bizottság 7 tagja elutasította a legfőbb ügyészség kérését ez ügyben, 4 tagja támogatta - tájékoztatott Cazanciuc, leszögezve, hogy a végső döntést a szenátus plénuma hozza meg.

A DNA nem a nyilvánosságnak szánt információk felhasználásával vagy az ezekhez való hozzáférés engedélyezésére való felbujtással gyanúsítja a Liberálisok és Demokraták (ALDE) politikusát egy minisztériumi állások betöltésére kiírt versenyvizsgával kapcsolatban. Ugyanebben az ügyben már bűnvádi eljárás indult a miniszter kabinetfőnöke és további két minisztériumi alkalmazott ellen.

Kapcsolódók

Kimaradt?