Toader: Minden joguk megvan, hogy lecseréljenek miniszteri tisztségemből

Tudorel Toader igazságügyi miniszter kedden azt nyilatkozta, hogy a Szociáldemokrata Pártnak (PSD) minden joga megvan leváltani őt miniszteri tisztségéből.

Arra a kérdésre, hogy miként vélekedik egyes személyek azon nyilatkozatairól, hogy leváltanák a tárca éléről, Toader azt felelte, hogy amikor felajánlották neki, hogy átvegye az igazságügyi szaktárca vezetését, akkor a PSD döntött sorsáról. Így most természetes, hogy ők is váltsák le, ha akarják, mert senki nem fogja megkérdezni tőle, hogy: „Miniszter úr, szeretné ha leváltanánk vagy sem?”.

Codrin Ştefănescu, a politikai alakulat helyettes főtitkára hétfőn elégedetlenségének adott hangot amiatt, hogy az igazságügyi miniszter nem lépett fel az „Országos Korrupcióellenes Ügyészség visszaéléseivel szemben”, és azt mondta: a Suceviţán sorra kerülő CexN alkalmával kérni fogja, hogy váltsák le tisztségéből Toadert. „Több a soknál, ami történik, és olyan miniszterünk van, aki semmiféle törvényadta módon nem lép közbe” - mondta a helyettes főtitkár a PSD országos politikai tanácsának ülése előtt.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?