banner_mHDmzQnh_webbanner_970x250.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_wHx3GucY_webbanner_300x250.gif

Cioabă király: nem gyanúsítanak semmivel; a feleségemet fogják kihallgatni

Elismerte a magát a romák nemzetközi királyának valló Dorin Cioabă, hogy szerdán házkutatást tartottak nagyszebeni lakásán, állítása szerint azonban őt nem gyanúsítják semmivel, hanem a feleségét idézték be kihallgatásra tanúként egy adócsalással és pénzmosással kapcsolatos ügyben.

Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva Cioabă azt mondta, ő is, és a felesége is ártatlanok, de mivel neje nevére előállítási parancsot állítottak ki, meg kell jelennie a rendőrségen, ő pedig el fogja kísérni. A romakirály azt monda, felesége cége ólmot vásárolt attól a Mehedinţi megyei vállalattól, amely ellen nyomozás indult, vélhetően ezért akarják kihallgatni az ügyben tanúként, ő maga pedig felesége mellett fog tanúskodni.

Összesen 28 házkutatást tartott szerda reggel a Mehedinţi megyei rendőrség nyolc megyében és a fővárosban. Kolozs, Szeben, Temes, Hunyad, Dolj, Gorj, Mehedinţi és Argeş megyei, illetve bukaresti helyszíneken zajlottak a házkutatások. Adócsalással és pénzmosással gyanúsított személyeknél vizsgálódtak, akik illegális ügyleteik révén állítólag több mint 5 millió euróval károsították meg az államot. A rendőrség közleménye értelmében 32 személyt kísérnek be kihallgatásra. 

banner_2OFm8Z0e_webbanner_3_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?