Sok a panasz: nincs minden rendben a DNA átvilágításával

Panaszt tett a Legfelsőbb Bírói Tanácsnál (CSM) Laura Codruţa Kövesi főügyész, mivel a korrupcióellenes ügyészségnél (DNA) tartott ellenőrzés során az Igazságszolgáltatási Felügyelet nem hallgatta meg az álláspontját - értesült az Agerpres igazságügyi forrásokból.

Kövesi elégedetlenségét az váltotta ki, hogy az időközben menesztett ügyészeket meghallgatták a felügyelet képviselői, a DNA-nál vezető tisztséget betöltő ügyészek álláspontját azonban nem kérték ki, noha az egyenlő távolságtartás elve ezt követelte volna meg.

A CSM sajtószóvivője, Ştefan Lucaciuc bíró hétfőn közölte, több átirat is érkezett a testülethez a DNA-nál végzett ellenőrzéssel kapcsolatban - mind az ezzel megbízott felügyelők, mind a DNA részéről -, jelenleg ezeknek az elemzése zajlik.

Az Igazságszolgáltatási Felügyelet augusztus 25-én zárta le a DNA-nál végzett ellenőrzést, amelynek során a vádhatóság vezetésének hatékonyságát vizsgálták. Az erről szóló jelentést október 6-áig kell eljuttatnia a felügyeletnek a CSM ügyészi szakosztályához.

Kapcsolódók

Kimaradt?