Jogerősen három év felfüggesztett börtön Gigi Becalinak

Jogerősen három év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte hétfőn Gigi Becalit a legfelső bíróság. Az időközben parlamenti képviselővé választott üzletembert erőszakos fogvatartás bűntettével vádolták.

Gigi Becali felfüggesztett börtönbüntetése nyolv éves próbaidőre szól. Ebben az időszakban az üzletembernek minden hónapban jelentkeznie kell az Ilfov megyei rendőrségen, illetve jeleznie kell azt is, ha nyolc napnál hosszabbi időre elutazik.becalibilincsben

Becali jelenleg Dubaiban tartózkodik, miután korábban már közölte, hogy külföldön várja meg az ítélethirdetést, és ennek függvényében tér vissza az országba. Az ítélet hallatán közölte, kilép a Nemzeti Liberális Pártból, ám azt még nem döntötte el, hogy lemond-e a parlamenti mandátumáról. Közölte azt is: nem biztos, hogy visszatér az országba. "Itt Dubaiban, az ortodox templom mellett nagyon szép házak vannak. Biztonságba kell helyeznem a családomat" – mondta  telefonon a Romania TV-nek.

A Steaua futballklub tulajdonosaként ismertté vált politikus-üzletember testőrei 2009 januárjában - autós üldözés és utcai lövöldözés során - elfogták Bukarestben azokat a tolvajokat, akik aznap meglovasították Becali egyik luxusautóját. Akkor Becalit az ügyészség kérésére előzetes letartóztatásba helyezteék, majd néhány hét után szabadon engedték. A bíróság első fokon felmentette a vádlottat. Az autótolvajok egyike azt vallotta, hogy miután az egyik testőr fegyvere "véletlenül" elsült és egy gumilövedék megsebesítette őt, "önszántából" mászott be a csomagtartóba, hogy ne vérezze össze a kocsi ülését.

Cikkünk frissül

Kimaradt?