Dragnea: még az ősz folyamán meg akarjuk tartani a népszavazást a családról

Még ezen az őszön szeretnék megtartani a család meghatározására vonatkozó alkotmánymódosítási népszavazást - közölte szombaton Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke a párt Országos Végrehajtó Bizottságának ülésén. 

Mint arról már többször is beszámoltunk, a javasolt meghatározás szerint a család egy férfi és egy nő házasságán alapuló közösség lenne. 

A PSD ugyanakkor prioritásként kezeli a prevenciós törvényt, a Szuverén Fejlesztési és Befektetési Alapra vonatkozó törvényt, az igazságügyi törvényeket, a nyugdíjtörvényt és az elektromos áramra valamint földgázra vonatkozó jogszabály elfogadását is. 

Fontosnak tartja a PSD a mezőgazdasági és erdőterületek eladását szabályozó új törvényt is, mert 'nem nézhetjük tétlenül, ami Romániában történik, hogy földjeinket idegenek vásárolják fel' - fogalmazott a párt vezetője. 

Az állami költségvetés törvénytervezete októberben kerül a parlament elé. Prioritást élvez a PSD szemében a közigazgatási törvénykönyv, a helyi adókat szabályozó jogszabály és a lobbitörvény is - tette hozzá Dragnea. 

Kapcsolódók

Kimaradt?