Orban: Ha kormányra kerülünk, mindenkit menesztünk, akiket a PSD politikai komaságok révén alkalmazott

Ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) kormányra kerül, minden szociáldemokrata párti alkalmazottat meneszteni fog, akik ismeretségek és komaságok révén kerültek a közigazgatási intézményekbe - jelentette ki szombaton a PNL elnöke, Ludovic Orban. 

"Újra kell gondolnunk a közigazgatást. Egy egyszerűsített közigazgatásra van szükség, munkájukat jól végző közhivatalnokokkal, olyan közigazgatásra, amely mentes a politikai kapcsolatok alapján, hátsó ajtókon becsempészett pártkatonáktól. Ha kormányra kerülünk, valószínűleg mindenkit menesztenünk kell, akiket a PSD kapcsolatok, politikai komaságok révén alkalmazott. Az összes politikai intézményt újra kell majd szerveznünk. Nem lehet 29 minisztériumból álló kormányod. Az Európai Unió melyik országában van 29 tárcából álló kormány? Maximum 15-16 minisztérium lehet' - fejtette ki Orban a PNL Országos Politikai Tanácsának ülése kezdetén. 

A liberálisok vezetője kifejtette: a PNL kötelessége olyan törvényeket javasolni, amelyek valós demokráciát biztosítanak Romániában, például elfogadtatni egy jogszabályt, amely megtiltja a parlamenti szinten történő pártváltásokat. 

"A képviseleti demokrácia nem működhet, ha elfogadjuk az árulást. Mert az olyan parlamenti képviselő, aki más párthoz szegődik, árulást követ el azokkal az állampolgárokkal szemben, akik szavazatukat adták rá. Ez pedig a képviseleti demokrácia eltorzítása' - jelentette ki a Nemzeti Liberális Párt elnöke. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?