Regisztrációs kampányt indít az Eurotrans Alapítvány a magyarországi választásokra

Az RMDSZ-szel partnerségben tájékoztató jellegű kampányt indít az Eurotrans Alapítvány a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokra. A kampány célja a szavazáshoz szükséges tudnivalók ismertetése.

2018-ban országgyűlési választások lesznek Magyarországon, ennek eredménye az erdélyi magyarok számára is meghatározó lesz. A voksoláson azok a magyar állampolgárok vehetnek részt, akik regisztrálnak a választásokra.

Az erdélyi magyarok levélben szavazhatnak, ez azonban előzetes regisztrációhoz kötött. „Mivel ez a voksolási forma szokatlan az erdélyi magyar közösség számára, az Eurotrans Alapítvány segítséget nyújt a szavazással kapcsolatos tudnivalók ismertetésében. A célja jövő év márciusáig tartó országos regisztrációs kampánynak, hogy mindenki, aki élni szeretne szavazati jogával, az előírásoknak megfelelően tehesse ezt meg, és ne ütközzön formai hibába ” – fejtette ki Nagy Zoltán Levente, az Eurotrans Alapítvány elnöke.

A választásokon való érvényes részvételhez a következő három feltételnek kell teljesülnie:

  • a szavazó rendelkezzen magyar állampolgársággal
  • regisztráljon a választásokra, azaz kérje felvételét a magyarországi választási névjegyzékbe
  • juttassa vissza a szavazólapot a megadott határidőig.

Amennyiben a szavazó állampolgár személyi adataiban változás történt, erről bejelentést kell tennie. A bejelentés módjáról információt találhat a www.regisztracio.ro oldalon. „A magyar állampolgárság megszerzése szavazati joggal is jár. Ezért arra buzdítjuk azokat az erdélyi magyarokat, akik magyar állampolgársággal is rendelkeznek, hogy vegyenek részt a 2018-as magyarországi országgyűlési választásokon” – mondta Nagy Zoltán Levente.

Az Eurotrans Alapítvány egyszerűsített ügyintézéssel a továbbiakban is folytatja honosítási tevékenységét. Az Eurotrans Alapítvány kiszállásairól az érdeklődők ezen a Facebook-oldalon tájékozódhatnak. A regisztrációval, a magyar állampolgárság megszerzésével, illetve a voksolással kapcsolatos tudnivalókról a www.regisztracio.ro címen tájékozódhatnak az érdeklődők.

Címlapi illusztrációnk forrása: nemethattila.hu

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?