Füzes Oszkár a maszol.ro-nak: ez nem diplomáciai incidens

„Túlleszünk ezen, az élet megy tovább" – jelentette ki a maszol.ro-nak Magyarország bukaresti nagykövete röviddel azután, hogy berendelték a külügyminisztériumba Németh Zsolt magyar külügyi államtitkár székely zászlóval kapcsolatos kijelentései miatt.

A diplomata elmondta, a külügyben tartott megbeszélés is azt tükrözte, hogy nincs szó román-magyar diplomáciai incidensről. Tájékoztatása szerint „teljesen normális hangnemben beszéltek" a két ország közötti nézetkülönbségekről.fuzes

„Az illetékes román államtitkár elmondta a bukaresti álláspontot a székely zászlók ügyében és azzal kapcsolatban, ahogy erre Magyarországon reagálták. Van köztünk nézetkülönbség. Szerintünk a székely zászló használata a székelyföldi megyékben teljesen normális és természetes dolog, ők ezt nem egészen így gondolják" – mondta a nagykövet.

Füzes közölte a román féllel: Budapest álláspontja szerint a székely zászló kitűzése a nemzeti identitáshoz kapcsolódó kérdés, a nemzeti jelképek szabad használatáról szól. „Ez véleményünk szerint nem okozhat problémát" – tette hozzá.

Kimaradt?