Liviu Dragnea üzent Soros Györgynek: „Nem hagyom magam!”

Liviu Dragnea szerint a „gonosz” Soros György áll az ellene irányuló sajtótámadások hátterében. A Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke az állítólagos törvényszegéseiről szóló tényfeltáró riportsorozatokra reagált vasárnap este.

Mint korábban beszámoltunk róla, a Rise Project oknyomozó újságírói csoport előbb a politikus brazíliai üzleteiről cikkezett, majd egy titkosszolgálati dokumentumra hivatkozva arról írt, hogy Liviu Dragnea a Teleorman megyei tanács elnökeként nagy összegű közpénzeket térített el az egyik cégéhez.

A PSD elnöke a România TV-nek vasárnap este azt nyilatkozta, hogy soha nem voltak üzletei Brazíliában. „A vagyonnyilatkozatom mindenki számára világos adatokat tartalmaz” – érvelt a politikus. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy a belügyminisztérium titkosszolgálata (DGPI) szerint nem hiteles a Rise Project által idézett dokumentum.

Dragnea szerint a sajtótámadások hátterében Soros György magyar származású üzletember áll. „Az utóbbi hónapokban meglehetősen határozottan foglaltam állást e gonosz figura, Soros György ellen, és ez úton is azt üzenem neki: nem hagyom magam! Minden Sorostól indul, a Romániával és más országokkal kapcsolatos rosszindulatú terveinek része. Ez ilyen egyszerű” – fejtegette a PSD elnöke.

A politikus nem részletezte, hogy mire alapozza az állításait. Tény azonban, hogy az Országos Adóhatóság (ANAF) ellenőrei napokban a kormánnyal és a Liviu Dragnea személyével szemben kritikus HotNews és Rise Project szerkesztőségében is vizsgálódtak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?