Fogdában marad a rendőröket bántalmazó politikus

A bukaresti törvényszék pénteken helyt adott az ügyészség kérésének, és elrendelte Cristian Boureanu volt képviselő előzetes letartóztatásának 30 napos meghosszabbítását. A politikust hatósági közeg bántalmazásával gyanúsítják.

Korábban az első kerületi bíróság július 3-án elutasította az ügyészségnek az előzetes letartóztatás meghosszabbítására vonatkozó kérését, és elrendelte a volt képviselő házi őrizetbe helyezését.

Az ügyészek fellebbeztek a bukaresti törvényszéken, amely pénteken helyt adott annak a kérésnek, hogy további 30 nappal meghosszabbítsák Cristian Boureanu előzetes letartóztatását. Az ítélet jogerős.

Ágyékon rúgott egy rendőrt

Június 9-én 1 óra 30 perc körül Boureanu erőszakosan viselkedett a bukaresti Aviarorilor sugárúton közúti ellenőrzést végző egyik rendőrrel. Utóbbi megállította a járművet, amelyben a volt képviselő is utazott, és elkérte az autót vezető személy dokumentumait.

A jobb oldali ülésen helyet foglaló Boureanu az ügyészség szerint megfenyegette a rendőrt, kezét a gépkocsi ajtajának nyílásába szorította, elszakította egyenruhája ingét, és ágyékon rúgta, 7-8 napon belül gyógyuló sérülést okozva. A rendőr megütötte Boureanut, aki a földre esett.

Cristian Boureanut megbilincselve kísérték be a rendőrségre. A történtek idején az exképviselő erősen ittas állapotban volt, később rosszul lett és a Floreasca kórházba szállították.

Utólag kiengedték a kórházból, a rendőrök az ügyészségre kísérték, ahol 24 órás előzetes letartóztatásáról döntöttek, amelyet a bíróság június 10-én 30 napra meghosszabbított.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?