Elsőként a szállításügyi minisztériumot kereste fel Tudose

A tervek szerint idén 800 kilométernyi autópálya építésére írnak ki közbeszerzési eljárást – nyilatkozta szerdán Mihai Tudose kormányfő, a szállításügyi minisztériumba tett látogatását követően.

A miniszterelnök azt mondta, kormányfői kinevezése után azért tett elsőként a szállításügyi minisztériumban látogatást, mert az intézmény rendkívül fontos Románia gazdasága szempontjából. Hozzátette, Răzvan Cuc tárcavezetővel egy reális munkatempóban egyeztek meg, ugyanakkor minden munkálatnak saját felelőse és ellenőrzési rendszere lesz.

A miniszterelnök szerint a szállításügyi minisztérium a többi nagy projekttel is „jó úton halad”. „Ahogy értettem, jó úton haladnak a tengeri, a vasúti és légi szállítást érintő nagy projektekkel is. A finanszírozás megvan, az európai pénzek szinte készen állnak a lehívásra” – mondta Tudose.

Hozzátette, hogy változtatni kellene azon a felfogáson, hogy a legolcsóbb ajánlatok nyernek és inkább a minőség, a garancia időtartama és a kivitelezés gyorsasága kellene számítson.

Kapcsolódók

Kimaradt?