Orban szerint nem lenne szerencsés, ha Dacian Cioloş új pártot alapítana

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt nyilatkozta egy vasárnapi tévéműsorban, hogy „nem lenne szerencsés”, ha Dacian Cioloş egy új pártot alapítana, mert az még jobban „szétforgácsolná” a politikai palettát. 

„Nem lenne szerencsés, ha Dacian Cioloş volt miniszterelnök egy új pártot alapítana, mert az még jobban szétforgácsolná a politikai palettát a Szociáldemokrata Párttal (PSD) szemben elhelyezkedő oldalon” – nyilatkozta Orban a Digi24 televízió műsorában. 

Orban úgy véli, egy ilyen párt nem venne el szavazatokat a PNL-től, inkább mozgósítana olyanokat, akik politikailag „nem annyira aktívak”. Azt mondta: „normális viszonyban” van Cioloşsal, aki „bármikor beiratkozhat a PNL-be”. 

A gazdasági helyzetről szólva Orban úgy vélte, hogy 'nyilvánvaló háború dúl' az üzletemberek és azok között, akik az országot vezetik. „Ég és föld a különbség aközött, amit mondtak a választási kampányban, és az, amiről most szó van. A választási kampányban semmit sem lehetett hallani sem a családi adóról, amit most a természetes személyek globális adójává kereszteltek át, sem az üzleti forgalomra kivetett adóról, sem a szolidaritási adóról, sem a pénzügyminiszter legújabb őrületéről, hogy megszüntetik a nyugdíjrendszer második pillérét” – hangoztatta Orban. 

Orban szerint a PNL „minden törvényes eszközzel” harcolni fog az üzleti forgalomra kivetett adó ellen, mert ez oda vezet, hogy a befektetők elmenekülnek Romániából. „Nyilvánvaló háború dúl az üzletemberek és azok között, akik az országot vezetik. Emlékezzünk a 13-as sürgősségi kormányrendeletre és a multikat ért vádakra” – mondta Orban. 

Kimaradt?