Makkai Gergely Marosvásárhely új alpolgármestere

A marosvásárhelyi tanács soros gyűlésének napirendjén szerepelt az alpolgármester választás. Az RMDSZ marosvásárhelyi választmánya és önkormányzati frakciója Makkai Gergelyt javasolta a tisztségre, akinek bizalmat szavazott a testület.

„Tekintettel arra, hogy jogi kényszer állt elő az alpolgármester megválasztására, így az RMDSZ nem engedhette meg, hogy a helyi tanács legnagyobb frakciójaként ne legyen jelöltje és a magyar közösségnek alpolgármestere. Fontos, hogy közösségünk is képviselve legyen a város vezetésében, legyen akihez forduljanak a marosvásárhelyi magyar emberek”- nyilatkozta Vass Levente, a Marosvásárhelyi RMDSZ elnöke.„Köszönöm a bizalmat, készen állok a munkára, igyekszem az önkormányzati és egykori parlamenti képviselőként felhalmozott tapasztalatomat a marosvásárhelyi közösség szolgálatába állítani. Amint megkapom alpolgármesteri jogköreimet, leltárba veszem a város legsürgetőbb ügyeit” – nyilatkozta Makkai Gergely, frissen megválasztott marosvásárhelyi alpolgármester.

Makkai Gergely 1952-ben született, meteorológus, informatikus. 2000 és 2004 között az RMDSZ parlamenti képviselőjeként tevékenykedett.

Makkai Gergely mellett a Szociáldemokrata Párt részéről Sergiu Papuc tölti be a második alpolgármesteri tisztséget.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?