Összeállt a PSD-ben a Tudose-kormány névsora

Elkészült az új kormány tagjainak névsora, jelentette be szerdán Gabriela Firea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) alelnöke a párt országos végrehajtó bizottságának ülése előtt. 

Firea úgy nyilatkozott, van „néhány változás egyes minisztériumoknál”. 

„Vannak miniszter hölgyek is és miniszter urak is, akik megőrzik tisztségüket, és vannak új miniszter hölgyek és urak is ebben a kabinetben. Ez így természetes, hiszen a kormány tevékenységének dinamikusabbá tételére törekszünk, és jó irányú változásra” – mondta a PSD alelnöke, hozzátéve, hogy „tudomása szerint” az új kabinet mindegyik minisztere tagja vagy a PSD-nek, vagy az ALDE-nek. 

Ionuț Mișa lesz a pénzügyminiszter?

Viorel Ştefan ügyvivő pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, többé nem fogja betölteni a tárcavezetői tisztséget, új minisztert neveznek ki a pénzügyi tárca élére.  Az újságírók ismételt kérdéseire válaszolva Viorel Ştefan arra engedett következtetni, hogy Ionuţ Mişa lesz az új pénzügyminiszter. 

Viorel Ştefan azt is elmondta: dolgozott már együtt Ionuţ Mişával. „Persze, hiszen államtitkár a pénzügyminisztériumban, az adózási törvénykezéssel kapcsolatos részt koordinálta. (...) Nekem a legmegfelelőbb embernek tűnik arra, hogy folytassa, amit együtt kezdtünk el” – jelentette ki Viorel Ştefan, hozzátéve, hogy bármi lesz a továbbiakban a tisztsége, segíteni fogja az új pénzügyminisztert, hiszen ez a tárca nagyon nehéz feladatokat lát el, ő pedig már rendelkezik tapasztalattal ezen a téren. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?