Băsescu: fikarcnyi politikai jóérzés sem szorult a PSD-be

A Szociáldemokrata Pártból (PSD) teljesen hiányzik a politikai jóérzés, és nem látják, hogy nevetségessé teszik magukat - írja egy Facebook-bejegyzésben a Népi Mozgalom Párt elnöke. Traian Băsescu Lia Olguţa Vasilescu szociáldemokrata párti képviselő szerda esti nyilatkozatára reagált így, a távozó munkaügyi miniszter ugyanis azt mondta, a Grindeanu-kabinet volt miniszterei vélhetően visszavonják lemondásukat, és az új kormány beiktatásáig ellátják tisztségüket. 

Ez a nevetségesség tetőfoka! A PSD mindegyik minisztere megszavazta, hogy bukjon meg a kormány - amelynek maguk is tagjai voltak -, mert képtelen volt teljesíteni a kormányprogramot. Kevéssel a kabinet megbuktatása után Olguţa Vasilescu közli, hogy ezek az inkompetens távozó miniszterek visszavonják lemondásukat. Hogyan lehetséges, hogy valaki előbb szavazatát adja arra, hogy inkompetens miniszternek bizonyult, majd bejelenti, hogy ő ismét miniszter akar lenni? Teljesen nyilvánvaló, hogy fikarcnyi politikai jóérzés sem szorult a PSD-be, nem veszik észre, hogy nevetségessé teszik magukat" - áll Traian Băsescu csütörtöki Facebook-bejegyzésében.

Lia Olguţa Vasilescu PSD-s képviselő, távozó munkaügyi miniszter szerda este bejelentette, a Grindeanu-kabinet volt miniszterei valószínűleg visszavonják lemondásukat, és az új kormány beiktatásáig ideiglenesen ellátják tisztségüket. Hozzátette, bizonyos minisztériumok tevékenysége teljesen megbénult a miniszterek lemondása óta, mivel egyeseknek közülük nem állt módjukban átruházni hatáskörüket. „A fejlesztési minisztériumot például teljesen szétbomlasztották ezekben a napokban. Sevil Shhaideh lemondása után testületileg menesztették az államtitkárokat, eddig példátlan helyzetet idézve elő. Senkinek nincs aláírási joga. Ki írjon alá európai alapokért? A portás? Mi, miniszterek mindannyian tudatában vagyunk annak, hogy az új kormány hivatalba iktatásáig el kell látnunk tisztségünket" - fogalmazott Lia Olguţa Vasilescu a Románia TV műsorában. Hozzátette, úgy érzi, munkaügyi miniszterként teljesítette a kormányprogramban előírtakat, ezért arra számít, hogy az elkövetkezőkben is ő vezetheti a tárcát. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?