Johannis: Romániának stabil kormányra és feddhetetlen miniszterelnökre van szüksége

Romániának egy stabil kormányra és egy feddhetetlen miniszterelnökre van szüksége - jelentette ki kedden Berlinben Klaus Iohannis államfő.

„Az én véleményem bizonyosan nem változott: Románia miniszterelnökének csak egy feddhetetlen személy nevezhető ki, e korábbi álláspontomból jottányit sem engedek” - jelentette ki az államfő a berlini román nagykövetségen, ahol egy ünnepségre került sor a román-német diplomáciai kapcsolatok felvételének évfordulója kapcsán.

Kérdésre válaszolva az államfő azt mondta: nem beszélt sem Sorin Grindeanuval, sem Liviu Dragneával, mert „nem avatkozik bele a Szociáldemokrata Párt (PSD) belső ügyeibe”. Úgy véli: a bizalmatlansági indítvány kimenetelétől függetlenül „Románia működni fog”.

Elmondta: egyes miniszterek lemondólevelével azt követően foglakozik majd, hogy hazatért az országba. Az államfő jövő héten hoz döntést a kihirdetésre megküldött egységes bértörvénnyel kapcsolatban. „Nem mutatkoznak egy hosszabb politikai működésképtelenség előfeltételei” - vélte az államfő.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?