Grindeanu: azt hiszem, a bizalmatlansági indítvány bekerül a történelembe

"Hihetetlen" dolgok fognak történni a bizalmatlansági indítványról való szavazáskor, jelentette ki Temesváron Sorin Grindeanu kormányfő.

''Azt kérném, hogy tartsanak be minden előírást a parlamenti szavazással kapcsolatban, a szavazásnak titkosnak kell lennie. Meglátják majd szerdán, vagy amikor terítékre kerül a bizalmatlansági indítvány, hogy a dolgok hihetetlenül fognak lejátszódni. Egyelőre azonban látni akarom, hogy nyújtja be a PSD a bizalmatlansági indítványt a Szociáldemokrata Párt kormánya ellen. Azt hiszem, ez bekerül a történelembe" - mondta a miniszterelnök.

Grindeanu hozzátette, a Szociáldemokrata Párt más szervezetei is támogatják, és a Dragnea-féle indítvány megakadályozását célzó tárgyalásai átláthatóan zajlanak majd politikai partnereivel. A kormányfő azt is elmondta, kérte a PSD kongresszusának összehívását, hogy megbeszéljék a párton belül felmerült problémákat. 

Grindeanu cáfolta, hogy az utóbbi időben találkozott volna Traian Băsescuval. "Én nem, de a PSD elnöke, Liviu Dragnea lehet, hogy találkozott. Közös múlt köti őket össze" - mondta Grindeanu. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?