Székely zászló került a nyárádremetei községházára

Kitűzték vasárnap a székely zászlót a nyárádremetei polgármesteri hivatal épületére a Magyar Polgári Párt önkormányzati képviselőinek kezdeményezésére – tájékoztatott az MPP.

A székely zászlót Biró Zsolt MPP elnök, a Székely Nemzeti Tanács alelnöke adományozta Nyárádremete lakóinak. A lobogót Janka István és Incze Lajos tanácsos társaságában kitűztek a községháza épületére.szekely

Janka István felkérte a székelyföldi MPP-s tanácsostársait, hogy tűzzék ki a zászlót, ahol ezt még nem tették meg. Emlékeztetett, hogy a segesvári ügyészség 2010-es határozata szerint a csillagos-holdas, aranysávos kék zászló történelmi közösség jelképe, használata nem ütközik törvénybe.

Biró Zsolt pártelnök szerint ezt a tényt a jelenlegi nacionalista retorikájú kormány sem tudja megkerülni. „Legyen Székelyföldnek autonómiája, hogy önkormányzataik ténylegesen önkormányzatok lehessenek. Ezt kérik a kormányzattól és ezt fogalmazzák meg március 10.-én a marosvásárhelyi autonómiatüntetésen is” – fogalmazott a politikus.

Kimaradt?