Madéfalván volt a legalacsonyabb a részvétel a részleges időközi választásokon

Az országban a legalacsonyabb részvételi arányt Madéfalván mérték a vasárnapi polgármester-választásokon. A Hargita megyei településen a szavazásra jogosultak mindössze 14,65 százaléka adta le voksát.

A Központi Választási Hatóság adatai szerint a 21 órai urnazárásig a község két szavazóirodájában összesen 335 személy adta le a voksát a szavazásra jogosult 2 286 -ból.  A kicsi érdeklődés azzal is magyarázható, hogy a polgármesteri tisztségre egyetlen személy jelöltette magát, Csibi József az RMDSZ színeiben. 

A madéfalvi elöljárói szék azt követően üresedett meg, hogy a bíróság jogerős döntéssel összeférhetetlenséget állapított meg a korábbi polgármester, Szentes Csaba (RMDSZ) esetében. 

A szavazásra jogosult, körülbelül 630 000 választópolgár mintegy 33 százaléka adta le voksát a 21 órai urnazárásig vasárnap, a részleges helyhatósági választásokon - tudatta az Állandó Választási Hatóság. A legnagyobb részvételi arányt Szilágy megyében mérték (81,53 százalék), ezt követi Fehér (77,32) és Krassó-Szörény megye (78,27).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?