Újabb ponttal bővült Oltean Csongor MIÉRT-elnökjelölt #itthonfiatalon programja

Bánságban folytatta kampánykörútját Oltean Csongor MIÉRT-elnökjelölt, aki Temesváron találkozott Oláh Gáborral, a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (TEIS) elnökével és helyi fiatalokkal. A találkozó során felmerült az ifjúsági szervezetek szerepének megerősítése a sport, az egészséges életmód népszerűsítése tekintetében.

Oltean elmondta, a MIÉRT több mint 300 tagszervezete évente nagyon sok olyan programot szervez, amelyek szorosan kapcsolódnak a sporthoz. Az elmúlt időszakban a TEIS élen járt ebben a folyamatban, az általa szervezett sport rendezvényeken egyre több fiatal vesz részt. „Meglátásom szerint a gyerekek sportra ösztönzése fontos alapját képezi az utánpótlás nevelésnek. Ezt segíti elő az újonnan elfogadott sürgősségi kormányrendelet is, amely szerint a helyi önkormányzatok saját költségvetésükből legtöbb 5%-ot utalhatnak ki sporttevékenységek támogatására. Az #itthonfiatalon egyik alappillére lesz a sport, hiszen bizonyított tény, hogy a rendszeresen sportoló fiatalok, gyerekek iskolai teljesítménye is átlagon felüli” – fogalmazott a jelölt.

Oláh Gábor, a Temes Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács elnöke a találkozón megerősítette, hogy a MIÉRT egyik kiemelt témája kell legyen a fiatalok sportolásra, mozgásra és egészséges életmódra való ösztönzése. „Ennek érdekében külön fogunk foglalkozni a tömegsport és az élsport népszerűsítésével a fiatalok körében, sportrendezvények szervezésével és támogatásával. Temes megyében nagyon jó példa a már regionális tornává alakult TEIS Kupa, amely a Temes megyei fiatalokon kívül a szomszéd megyékből és a határon túlról is összehozza a fiatalokat, de hasonló tornákat szerveznek a többi területi szervezetek is, amelyek összehangolásával egy országos MIÉRT Kupában szeretnénk új szinten foglalkozni a sportrendezvényeinkkel. Hiszem, hogy az egészséges életmód mellett a sport közösséget formál és a magyar fiatalok körében a sporttal kiemelten kell foglalkozzunk.”

A találkozó után meglátogatták a temesvári Dan Păltinișanu stadiont is. Kezdeményezni fogják, hogy az újonnan megválasztott MIÉRT elnökség a Sepsi OSK első A-ligás mérkőzésén testületileg vegyen részt, ezt követően pedig ifjúsági sportkerekasztal keretében dolgozzák ki a MIÉRT sportstratégiáját. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?