Tăriceanu „tisztogatási politikája” miatt lép ki a pártból az ALDE egyik tagja

Kilép e Liberálisok és Demokraták Szövetségéből (ALDE) a bukaresti ötödik kerületi szervezet egykori társelnöke, Dan Marian. Az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény szerint Dan Mariant az késztette erre a lépésre, hogy „nem tudja elfogadni Călin Popescu-Tăriceanu tisztogatási politikáját”.

Dan Marian szerint az ALDE vezetősége visszaélést követett el, amikor kizárta Daniel Constantint és azokat a társait, akik szembeszegültek Călin Popescu-Tăriceanuval.„Nem maradhatok többé olyan emberek mellett, akik lábbal tiporják a belső demokrácia elvét, a jóérzés alapvető szabályait és folyamatosan visszaéléseket követnek el” - érvelt Dan Marian, aki szerint az ALDE fővárosi ötödik kerületi szervezetéből többen is ki fognak lépni, akik régen a Konzervatív Párthoz tartoztak.

Pénteken az ALDE bukaresti első kerületi szervezetének egykori társelnöke, Răzvan Mitu, valamint Cristian Cosmin, a szervezet alelnöke jelentette be, hogy kilép a pártból azokkal együtt, akik korábban a Konzervatív Párthoz tartoztak. Daniel Constantin, az ALDE volt társelnöke pénteken úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek: egykori pártbéli kollégái közül többen elvárják tőle, hogy új politikai alakulatot hozzon létre.

Kapcsolódók

Kimaradt?