Videón jelentkezik be tárgyalására a Belgrádban fogva tartott Sebastian Ghiţă

Sebastian Ghiţă ügyvédei közölték, hogy védencük videokonferencia keretében részt kíván venni az őt érintő tárgyalásokon. Kedden újabb tárgyalásra került sor abban az ügyben, amelyben a volt képviselő mellett Iulian Bădescu volt ploieşti-i polgármester ellen is vádat emeltek.

Ghiţă ügyvédei jelezték, védencüket a belgrádi központi börtönben tartják fogva, de felvették vele a kapcsolatot, és azt mondta, hogy egy videokonferencia-rendszer segítségével maga is részt kíván venni a tárgyalásokon.A bírák június 6-ára halasztották a tárgyalást, és elrendelték, hogy az igazságügyi minisztérium közvetítésével küldjenek idézést Ghiţănak a szerbiai fogdába.

Ugyancsak június 6-án tárgyalja a legfelsőbb bíróság az Országos Korrupcióellenes Ügyészség igénylését, amelyben egy harmadik előzetes letartóztatási parancs kiadását kéri Sebastian Ghiţă ellen. Ebben az ügyben azzal vádolja a DNA a volt képviselőt, hogy megvesztegette Iulian Bădescu volt ploieşti-i polgármestert. Az ügyben 2015 júliusában emeltek vádat Ghiţă ellen megvesztegetés, hivatali visszaélésre való felbujtás és pénzmosás miatt.

Iulian Bădescut megvesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés vádjával állították bíróság elé. A DNA szerint 2013-ban az akkor polgármesteri tisztséget betöltő Bădescu 1 500 000 lejes többlettámogatást ítélt oda törvénytelenül a Ploieşti-i CSU Asesoft kosárlabdaklubnak. Cserében egy házat kért és kapott Sebastian Ghiţătól, egy utóbbi által ellenőrzött vállalaton keresztül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?