A PNL név szerinti szavazást kér a közkegyelmi törvénytervezetről

Név szerinti szavazást fog kérni a Nemzeti Liberális Párt a közkegyelmi törvénytervezet esetében, és a PNL ellene fog voksolni - jelentette be hétfőn Alina Gorghiu. 

A liberális szenátor kifejtette, pártja tartja magát eredeti álláspontjához, miszerint a börtönök túlzsúfoltságára nem a közkegyelem jelenti a megoldást. Gorghiu hozzátette, a PNL az alternatív megoldásokat - elektronikus karkötők használatát, közösség szolgálatában végzett munkát stb - előíró tervezetet támogatja, amely 5 000 elítélt helyzetét oldaná meg, és amely az Emberi Jogok Európai Bíróságának irányelveivel is tökéletesen összhangban van. 

A PNL volt vezetője szerint „nyilvánvaló”, hogy Liviu Dragnea elégedetlen a közkegyelmi törvénytervezet jelenlegi formájával. „Persze, a PSD nem éri be azzal, hogy csak 500 ember hagyhatja el így a börtönt. Nem bocsátják szabadon sem azokat, akiket hivatali visszaélés, sem azokat, akiket más korrupciós tettek miatt ítéltek el” – jelentette ki Alina Gorghiu. 

Mint korábban írtuk, múlt szerdán a szenátus jogi bizottsága olyan módosító javaslatot fogadott el, amelynek értelmében közkegyelemben részesülnének a megvesztegetés, vesztegetés elfogadása, befolyással való üzérkedés vagy befolyás vásárlása miatt elítélt személyek is. A hírre országszerte utcára vonultak az emberek, hazai és külföldi véleményformálók ítélték el a felsőházi döntést. A tiltakozási hullámot megelőzendő, a testület másnap visszatért a kérdésre és leszavazta az összes módosító javaslatot. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?