Kétnyelvű szórólapokkal népszerűsítik a nagyváradi várat

Több doboznyi szórólappal érkezett Nagyváradra csütörtökön dr. Vitányi István, Berettyóújfalu országgyűlési képviselője, aki Biró Rozália RMDSZ-es parlamenti képviselővel közösen mutatta be a két hónapja, a váradi vár látogatásakor megfogant ötlet eredményét: az épületről készített magyar és angol nyelvű szórólapot.

Mint elhangzott, az ötlet márciusban született meg, mikor a vár meglátogatása után kiderült, nincs olyan szóróanyag, amelyet a képviselő magával vihetett volna. A várról szóló anyagot Porsztner Kitty, Lakatos Attila és Mihálka Nándor készítették, a debreceni Alföldi Nyomda Zrt,. készítette el, a költségek fedezését Vitányi István vállalta.

Ő Debrecenből jövet 50 ezer példányt Berettyóújfaluban hagyott, ahonnan eljuttatják azokat Magyarország más városaiba is, 150 ezer darab szórólap Kárpát-medencei kiosztását pedig Nagyváradról oldják meg.

Az együttműködésnek nincs itt vége, a jövőben a várat mint történelmi és turisztikai értéket népszerűsítő programokat szerveznek majd. Biró Rozália elmondta, a kárpát-medencei magyar pártok nőszövetségének konferenciáját is ide tervezik, de  szakmai tapasztalatcserét is tető alá hoznak, vármenedzserek számára.

Mindkét politikus kiemelte az egykori Biharországban a határon átívelő együttműködés fontosságát mind kulturális, mind gazdasági téren, és azt, hogy a hasonló lépések a nemzet egységét erősítik.

Kimaradt?