Leváltották Codrin Munteanu háromszéki prefektust

A kormány szerdai ülésén a köztisztviselők mobilitásának elve alapján elmozdította tisztségéből Codrin Munteanut, aki a továbbiakban a védelmi minisztérium főtitkáraként dolgozik. Helyébe a Szociáldemokrata Párti (PSD) volt előpataki polgármestert, Dumitru Marinescut nevezték ki a kormány Kovászna megyei megbízottjává.

Codrin Munteanu prefektus felfelé buktatásának kapcsán Kovászna megye tanácsának elnöke, Tamás Sándor lapunknak kifejtette: üdvözli a kormány döntését, hiszen Munteanu destabilizáló tényező volt, interetnikus feszültségeket szított.Codrin-Munteanu-mai-2012

„Vannak ötletek arra vonatkozóan, hogy Codrin Munteanu a védelmi minisztérium főtitkáraként milyen problémákat oldhatna meg Kovászna megye számára” – véleményezett Tamás Sándor. Mint elmondta, Dumitru Marinescu jövendőbeli prefektust évek óta ismeri, és jól dolgoztak együtt, amikor előpataki polgármester volt. „Biztos vagyok benne, hogy közösen találunk megoldásokat a Kovászna megyei települések fejlesztésére és az interetnikus problémákra” – fejtette ki a háromszéki önkormányzat elnöke.

Codrin Munteanut tavaly májusban nevezték ki Kovászna megye prefektusi tisztségébe, nyilvános tevékenysége többnyire a magyar nyelv és a székely szimbólumok elleni sorozatos támadásban merült ki, ezekben a témákban összesen 18 pert indított.

Kimaradt?